Deratizare - Cum le venim de hac daunatorilor (soareci si sobolani)?

Pentru a obtine cele mai bune rezultate in lupta impotriva daunatorilor (sobolani, soareci etc.), este important sa se procedeze in etape, dupa un plan bine stabilit:

  • Identificarea problemei si elaborarea unui diagnostic personalizat;
  • Stabilirea unui plan de actiune
  • Eliminarea rozatoarelor prin diferite mijloace: capcane, otravuri si alte mijloace in concordanta cu normele UE
  • Eliminarea breselor de acces pentru soareci si sobolani catre spatiile protejate
  • Realizarea unei noi deratizari in caz de nevoie

De ce trebuie facuta deratizarea cat mai rapid?

Este important sa nu amanati problema invaziei daunatorilor mult timp, pentru ca acestia vor deteriora rapid materialele sau alimentele expuse acestora. In plus, este important sa retineti ca rozatoarele sunt capabili sa transporte boli cauzate de un agent patogen. Nu este vorba doar de bolile clasice, ci si de boli recente, cum ar fi gripa aviara, gripa porcina, etc. Acestea pot fi transmise prin simpla prezenta a sobolanilor, prin contact, sau, mai rau, prin muscatura lor. In cazul unei muscaturi de sobolan, consultati imediat un medic, deoarece riscurile de infectie sunt foarte mari, avand in vedere modul lor de viata.

Preventie si deratizare

Preventia joaca un rol extrem de important in lupta contra daunatorilor, precum soarecii si sobolanii. O deratizare eficienta, cu rezultate cat mai bune, implica si o actiune de preventie. Aceasta se realizeaza in functie de locul vizat si de lucrurile aflate in spatiul respectiv, fiind diferit modul de actiune intr-un apartment, de cel dintr-un hambar cu grau. In acest context, apelul la o firma profesionista este foarte relevant, deoarece are capacitatea de a detecta cat mai rapid posibil prezenta rozatoarelor sau a altor daunatori. Un profesionist in domeniu va bloca posibilele cai de acces pentru sobolani, va plasa momeli in spatii sensibile sau strategice si se va asigura, Ón mod regulat, ca spatiul care trebuie protejat nu este amenintat de rozatoare si alti daunatori.